PHP Framework Nedir?

PHP Framework Nedir?

PHP Framework, uygulama geliştiricileri tarafından ihtiyaç duydukları her türlü araç ve gerecin yani özelliklerin bulunduğu bir mutfaktır. Oluşturulan bir projenin yapılışı sırasında zaman tasarrufu sağlaması için ihtiyaç duyulan her türlü geliştiricinin mevcutta olmasını sağlayarak uygulama geliştiricinin projeye odaklanmasını sağlar. Çok fazla teknik detay ile uğraşmaşılmasına gerek kalmadan geliştircilere bir çok avantaj sağlayan framework’ler farklı araştırmacıları engelleyerek zaman kaybının önüne geçmiş oluyor. Çeşitli veritabanı türlerine entegre ettiğiniz zaman daha rahat çalışabilmenizi sağlıyor. Geliştiricilerin daha dayanıklı ve basit geliştirebilir ürünler oluşturma fikri hangi framework’ü tercih edeceklerini doğrudan belirliyor. Php geliştiricileri tarafından projenin boyut, ayrıntı ve büyüklüğüne yüzlerce framework arasından bir seçim yapıyor. Veritabanı bağlantısı, form kontrolü, hesap kontrolü ve daha bir çok özellik framework’ler sayesinde daha kolay tasarlanabiliyor.

PHP Framework Kullanımı

Sektörde bir çok seçenek olmasına rağmen geliştiriciler tarafından en uygununun seçilmesi proje için çok önemli. Başlangıçta sçeilen doğru bir framework projenin daha hızlı ve basit bir şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyor. Bâzı durumlarda özellikle yapılan hız, geliştirilebilirlik gibi seçimlerde herhangi bir yanlışlık projeyi büyük ölçüde duraksatabiliyor. Php dili esnek bir dil olduğu için geliştiricilere kolaylık sağlasa bile framework seçiminin doğru olmaması nedeniyle maalesef projeler askıya alınabiliyor. Php framework seçimi doğru olursa eğer projeler sağlıklı bir şekilde yürütülebiliyor. Onlarca framework içinden en çok tercih edilenler ise; Codelgniter, Phalcon, Larovel, Symphony, Cakephp gibi frameworklerdir.

PHP Framework Kullanımı PHP Framework Nedir?
PHP Framework Nedir?

1. Codeigniter

Codeigniter, oldukça geniş bir kütüphaneye sahiptir, böylece capcanlı web uygulamaları geliştirmek için çok uygundur. Kullanımı kolay ve yapılması gerekenler için ihtiyaç duyulan kod miktarını azaltır böylece geliştiriciler asıl projeye odaklanarak zamandan tasarruf ederler. Sistem basit, hızlı ve ayrıca içeriğinde var olan filtreler sayesinde işinizi daha da kolaylaştırır.

2. Phalcon

Hızlı bir altyapıya sahip olan Phalcon C ve C++ diline sahip en popüler frameworklerden biridir. Kaynak kullanımını azaltır, MVC tabanlı yazılımların yükünü hafifletir, ön bellekleme ve otomatik yükleyici gibi proje geliştiricinin ihtiyaç duyduğu her türlü özelliğe sahiptir. Phalco lisanslı ve açık kaynaklı bir framework’tür.

Neden PHP Framework Kullanmalısınız?

Proje geliştiricileri PHP framework kullanırlar çünkü geliştirme sürecini kolaylaştırır bunun sebepleri ise;

Süreç hızlandırması,
Düzenli, yeniden kullanılabilir, çeşitli düzeltme ve düzenlemeler yapılabilir kodlar sunması,
Güvenlik ölçütü ile ilgili tasalanmanıza mâni olması,
Performans amaçlarına sahip olması,
Yardımcı uygulamalara ve kütüphanelere sahip olması,
Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olması,

Bunun yanı kullandıkça daha da kolaşması gibi bir çok faydası bulunmaktadır.

Hangisini Seçmelisiniz?

Projenize hangisi daha çok destek olacak ve elbette hangisinin kullanımına daha çok alışkınsınız gibi soruların dışında,

Değişen talep seviyelerini karşılama oranı,
Topluluk desteği,
Güvenilirlik,
Kolaylık,
Elastikiyet,
Sahip olduğu özellikler,
Desteklediği PHP versiyonları

Bunların hangisine sahip olduğu olması gerektiği ne kadarına sahip olduğu sizin için önemli olanlar projenizin askıda kalmasına veya çok temiz bir şekilde sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına sebep olacaktır bu yüzden seçeceğiniz framework çok önemlidir.

0 Shares:
1 yorum

Yoruma kapalı.

Bu makalelerimizi incelediniz mi?