TPM 2.0 Teknolojisi Nedir? Ne İşe Yarıyor?

TPM, bir kısaltma olarak oluşmuştur. TPM’in açılımı ise Trusted Platform Module şeklindedir. Trusted Platform Module harici ya da anakartlar içerisinde bulunabilen bir çeşit çip olarak geçmekte.

Bundan 20-30 yıl önce Enterprise, yani kurumsal ve şirketler tarafından kullanılan sistemlerde aktif konumda olan TPM çip ve modülü, geçtiğimiz günlerde Windows 11‘in duyurulması ve önizleme sürümünün yayınlanması ile birlikte dünya gündeminde en çok konuşulan şeyler arasına girmiş oldu.

TPM, Türkçe adı ile Güvenilir Platform Modülü

Windows 11 TPM 2.0 Desteği Olmadan Çalışır Mı?

Evet, bu mümkün!

Güncellenen distro değiştiriceleri sayesinde bu işlem mümkün kılınıyor. Mevcut yapıda değiştirilmiş ISO ile bu işlem mümkün. Windows 11 yeni yapısı ile Windows 10’dan kozmetik ve işlevsel olarak daha iyi görünüyor. Performans açısından ise hemen hemen aynılar diyebiliriz.

Windows 11 neden TPM 2.0 teknolojisini seçti tam olarak herhangi net bir sonuç gelmese de, yapılan açıklamalara baktığımızda bunun güvenlik için atılan bir adım olduğunu görmekteyiz.

TPM 2 teknolojisi ile birlikte Microsoft, kullanıcılarına güvenlik konusunda güven vermeyi hedefliyor.

TPM 2.0 Olmayan Bilgisayarlarda Windows 11 Kurulumu

Bunun için YouTube üzerinde hazır videolar ve işlemler mevcut. Amerikayı yeniden keşfetmek yerine sizlerle bunu paylaşmak istedik. Aşağıda paylaştığımız videoyu izleyerek ilgili kurulumu yapmanız mümkün!

LinusTechTips kanalının paylaştığı kapsamlı kurulum rehberini sizlerle paylaşıyoruz.

0 Shares:
Bu makalelerimizi incelediniz mi?
Yandex Mail Outlook Kurulumu
Devamını okuyun.

Yandex Mail Outlook Kurulumu

Yandex Mail Outlook Kurulumu IMAP protokolüne göre ayarlama Programı başlatıp Hoş Geldiniz penceresinde İleri butonuna tıklayın. Hesap kurulumu penceresinde varsayılan Evet değerini değiştirmeden İleri butonuna…